Važno: Atlassian ukida serverske licence

Atlassian je najavio velike promjene u svojoj ponudi serverskih i Data Center licenci, koje uvelike utječu na mnoge dugogodišnje korisnike Atlassian softvera – uključujući i nas same.

Ovo vidimo kao još jedan hrabar korak za Atlassian, te unatoč naporima koji s njime dolaze, držimo to ispravnim korakom za budućnost. Također smo uvjereni da će Atlassian Cloud postati pravi izbor za gotovo sve korisnike Atlassiana u sljedeće 3 godine. Prema našem iskustvu, Atlassian isporučuje obećano te očekujemo isto i u pogledu Cloud funkcionalnosti.

 

Ključni detalji

Atlassian će prestati prodavati nove serverske licence 2. veljače 2021.
Također, 2. veljače 2021. Atlassian će povećati cijene održavanja (renewal) postojećih Server i Data Center licenci između 15% i 140%.
Podrška za Server proizvode prestat će 2. veljače 2024. Do tada je preporučeno napustiti poslužiteljske proizvode jer nakon toga neće dobivati podršku i sigurnosna ažuriranja.

 

Relevantni datumiAtlassian Timeline

 

Što ove promjene znače za postojeće klijente?

Ovisno o vrsti licenciranja, različite su i opcije za postojeće klijente:

  • Ukoliko koristite Cloud licence, nema potrebe ikakvim aktivnostima vezano uz ove promjene.
  • Ukoliko koristite serverske licence, dostupne su dvije opcije:

• Migracija na Cloud;
• Migracija na Data Center.

  • Ukoliko koristite Data Center licence, savjetujemo vam da provjerite statuse svojih licenci kako biste izbjegli povećanje cijena koje slijedi početkom 2021.

 

Iako na Cloud korisnike ova promjena ne utječe, i njima bismo savjetovali da provjere koriste li optimalne pakete.

U svakom slučaju, Beta Tau Beta kao najveći Atlassian partner u Hrvatskoj stoji vam na raspolaganju. Slobodno kontaktirajte naše eksperte kako biste što lakše i bezbolnije prebrodili predstojeće promjene.

Tu smo kako bismo vam pomogli! Obratite se i pitajte što vas zanima upitom na adresu: jira@btb.hr

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.